Aplicarea optima a machiajului

Machiajul este o arta. Aplicat cum trebuie, va scoate in evident trasaturile femeilor si le va face sa straluceasca. Am impartit pe categorii pentru a explica pe scurt, ce trebuie sa faceti pentru a obtine un machiaj impecabil

  • Crema de fata

In primul rand, trebuie sa aplicati o crema pentru a va hidrata tenul si pentru a-l pregati de machiajul pe care il va purta probabil intreaga zi. Trebuie sa va alegeti cremele potrivite nevoilor tenului dumneavoastra.

  • Fond de ten

Daca doriti o acoperire absoluta, aplicati fondul de ten cu varfurile degetelor – aceasta tehnica asigura un strat subtire in timp ce va acopera totusi toata fata. Daca doriti o acoperire mai mult decat atat, pur si simplu mergeti pentru o perie de fibre.

  • Corector

In functie de nevoile dvs, puteti folosi corector sau anticearcan. Daca va confruntati cu cearcane mari, cautati un anticearcan care sa le estompeze. In schimb daca aveti pete rosii, ori tenul nu are o culoare uniforma incercati sa utilizati o paleta corectoare. Culorile se vor neutraliza una pe alta pentru a obtine un look uniform.

  • Far de obraz

Nu trebuie sa aplicati blush pe merele obrajilor; mai degraba, mergeti cu peria usor spre ureche. Rezultat: Un efect de lifting!

  • Ruj

Daca doriti sa va faceti rujul sa reziste mai mult timp, incepeti cu un creion de buze, captusind marginile buzelor, apoi colorati-va. Aplicati rujul plecand de la arcul lui Cupidon si deplasandu-va in jos. Mai aplicati unstrat, ori un iz de gloss si sunteti gata.

  • Sprancene

Negrul este un pic mai mult. Mai degraba pastrati-l pentru ochi, iar pentru sprancene optati pentru un creion mario. Daca doriti o linie mai definita, mergeti pentru un creion cerat, ori folositi pulberea de sprancene (sau chiar fardul de ochi maro) si o perie ascutita pentru a crea fire de par natural.

  • Conturarea fetei

Conturarea fetei este un pas important in rutina machiajului datorita proprietatilor sale de ascundere sau de evidentiere a anumitor trasaturi. O fata patrata poate fi rotunjita prin aplicarea unei pudre de contur, iar pometii pot deveni vedetele chipului dumneavoastra prin aplicarea unui highlighter.

 

Pentru mai multe sfaturi legate de machiaj si recomandari de produse, accesati site-ul bebeautiful.ro. Acolo veti gasi toate resursele necesare infrumusetarii.