Cat de curata trebuie sa fie pielea noastra?

O fata curata este importanta. Cand se termina ziua, nu va puteti decat sa doriti sa eliminati murdaria, machiajul si SPF ce s-au adunat de-a lungul zilei pe ten. Da, sigur, vrei o fata sanatoasa, fara germeni, dar nu vrei sa o exagerezi.

Indiferent de tipul de piele, trebuie sa va curatati fata cel putin o data pe zi – chiar in seara asta – sa indepartati machiajul, uleiul si murdaria. Daca pielea se simte stransa si bruta, ati trecut peste limita de curatare blanda. De obicei nu este vorba despre cat de des va curatiti, ci mai degraba ce curatare utilizati. De aceea este important sa acordati itmpul necesar informairi corecte.

Ai pielea grasa?

Pielea moale poate fi putin greu de curatat. De multe ori este nevoie de un arsenal adaptat produselor de ingrijire a pielii. Ai de-a face cu exces de sebum, posibile puncte negre si cosuri ocazionale. Trebuie sa folosesti un produs de curatare care controleaza escesul de sebum.

Ai probleme cu acneea?

Va confruntati cu cosuri, iar expertii recomanda produse care contin acid,  precum acidul salicilic. Pentru a purifica tenul si pentru a preveni riscul de a va usca in exces tenul datorita tratamentelor anti acnee, trebuie sa utilizati un gel de curatare purifiant.

Ai pielea sensibila? 

Rosie, cu mancarimi? Aceste lucruri sunt din cauza barierei naturale a pielii ori cea formata din excesul de produse utilizate. Trebuie sa utilizati un gel de curatare bland, care sa nu irite, precum cele dedicate bebelusilor.