De ce transpiram atat de mult?

Deci, de ce transpir?
Deoarece, uneori, ar putea fi cam ciudat, este important să ne amintim că transpirația însăși este complet normală. Echilibru esențial. Noi transpiram pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului nostru. Aceasta permite corpului nostru să se răcească prin evaporare. Corpul tău vede de fapt transpirația întotdeauna ca o modalitate de a regla temperatura dumneavoastră de bază.

Vedeți doar acele margele enervante de transpirație, atunci când producția depășește rata de evaporare – ceva care poate fi cauzat de o zi însorită sau de un munte de stres. Senzația de transpirație în aceste condiții nu este neobișnuită și, de obicei, nu indică o problemă serioasă de sănătate.

Cât de multă transpirație este prea multă transpirație?
Există o gamă largă de ceea ce este considerat normal atunci când vine vorba de transpirație: Oamenii pot să transpire mai puțin de un litru sau până la câtiva litri pe zi, pe baza cerințelor pe care corpul le pune. Deci, dacă faceți un exercițiu obișnuit sau o muncă sau trăiți în condiții fierbinți și umede, așteptați să transpirați în mod regulat foarte mult.

Dar, în timp ce transpirația este naturală și normală, există ocazii în care corpul dumneavoastră transpiră mai mult decât trebuie. Aproximativ 220 de milioane de oameni din întreaga lume (aproximativ trei la sută din populație) suferă de transpirație excesivă, de exemplu, hiperhidroza. Glandele care sunt responsabile pentru transpirație se numesc glande apocrine, iar la pacienții cu hiperhidroză, aceste glande sudoripare sunt hiperactive, producând mult mai multă transpirație decât este necesar pentru răcirea corpului.

Starea poate fi generalizată (afectând întregul corp) sau localizată în anumite părți ale corpului. Hiperhidroza generalizată este adesea un simptom al unei stări de sănătate subiacente, incluzând tulburări metabolice (cum ar fi hipertiroidismul), diabet, infecții sau tumori limfatice. Excesul de transpirație poate rezulta și din abuzul sau retragerea alcoolului sau poate fi adus de anumite medicamente, în special antidepresive. Anxietatea și modificările hormonilor au fost, de asemenea, legate de hiperhidroza generalizată.