Exercitiile de yoga au ajutat-o sa se plimbe din nou dupa un accident vascular cerebral

Stim cu totii ca yoga are beneficii serioase pentru sanatate. Din flexibilitate crescuta pentru a ajuta la ameliorarea stresului, practicarea acestei arte antice poate face minuni pentru bunastarea ta. Asa cum a descoperit victima accidentala.

Kefiloe Majoro a suferit un accident vascular cerebral in luna mai a acestui an, lasand-o paralizata pe partea stanga a corpului ei si bazandu-se pe o trestie pentru a se misca. Intr-un efort de a-si readuce mobilitatea inapoi, se intindea spre yoghinul Mali Ramara, ca sa o ajute cu exercitii care sa o faca sa mearga. „Am citit povestea de recuperare a lui Mali si am vazut cat de puternica este. Stiam ca vreau sa lucrez cu ea „, spune Kefiloe.

Mali, care controleaza lupusul creierului prin yoga, a dezvoltat o abordare unica a practicii – o integrare holistica a yoga, meditatie, fitness, nutritie si inteligenta corporala pentru a incuraja procesele naturale de vindecare ale organismului. S-a simtit increzatoare ca ar putea functiona si pentru Kefiloe.

„Unul dintre beneficiile yoga si meditatia este ca acestea imbunatatesc neuroplasticitatea, procesul in care caile creierului sunt schimbate si capabile sa invete lucruri noi”, spune Mali.

Mali a sfatuit-o pe Kefiloe sa mediteze si sa scrie intr-un jurnal in fiecare zi. Aceasta, spune ea, va ajuta sa va concentrati gandurile asupra pozitivului si a ceea ce va face fericiti. „Cand va concentrati asupra senzatiei de bine in timpul jurnalismului de recunostinta, extindeti partea creierului care se ocupa de emotii, eliberand hormonii cum sunt dopamina si endorfinele”, explica ea.

Mali a incurajat-o, de asemenea, pe Kefiloe sa se vizualizeze singura in picioare din scaunul ei si sa mearga pe jos. „Am inceput sa ma vizualizez in mersul pe jos fara bastonul meu; in cele din urma, cand m-am ridicat, am putut merge „, spune Kefiloe.

„Nu am putut face mult dupa accidentul meu; fiul meu de 12 ani a trebuit sa ma ajute in jurul casei. Mali mi-a schimbat intr-adevar viata si cum vad boala mea. Am pierdut speranta si ea m-a ajutat sa-mi recapat credinta in mine. Acum ma pot misca si ma pot ajuta.”